אודות הספר:

“צד מערב”, ספר המסות השלישי של יצחק לאור, מתארגן סביב יחסם של כמה מהכותבים הבולטים בספרות העברית אל המרחק בינינו, הישראלים, ובין “תרבות המערב”. המסות מאתרות את המודעות ואת ההכחשה לחיינו בפרובינציה.
לאור אינו סבור כי המערביות היא גבול בין ישראל לעולם הערבי, ולא בין אשכנזים למזרחים. הגבול הזה חוצה את כולנו, ובעצם אף פעם לא יושלם אותו תהליך של הצטרפות בלתי אפשרית ל”מערב”.
לאור קורא בשירתם של דוד אבידן, נתן זך, דליה רביקוביץ ומאיר ויזלטיר, באמצעות האופן המודע או הלא-מודע שלהם למרחק מהמערב. הוא קורא את הקומדיה של חנוך לוין באמצעות הסירוב של המחזאי להתכחש למרחק בין חיינו כאן לחייהם שם, במערב, ומוצא דמיון מפתיע וגם הבדל מכריע בין הקומדיות של לוין, לשתי קומדיות של אורי זוהר.
קריאה מפורטת מציע לאור ברומן המצליח של עמוס עוז, “סיפור על אהבה וחושך”, והמאמץ שלו לקרוא את חיינו כחלק מתרבות המערב, בעידן של “תרבות השואה”, הממלאת באירופה תפקיד מרכזי. גם לתרבות זו מקדיש לאור מסה חשובה. את הספר מסיימת מסה מעמיקה על המרחק בין אירופה ל”לא-אירופה”, כמו שהיא נתפסת מהצד המערבי, ביצירתו של במאי הקולנוע והמשורר האיטלקי, פייר פאולו פאזוליני.

צד מערב

מסות | יצא לאור ב: 2017 | הוצאת אפיק
עיצוב עטיפה: טליה בר
מס' עמודים 277

צד מערב

תוכן העניינים:

***
***